Slovenska Ordinacija Thaler

Storitve

Protetika

Krone

20141001_145602Del zoba, s katerim žvečimo in drobimo hrano, imenujemo zobna krona. Umetni nadomestek naravne krone se imenuje kronica. Za kronice se odločimo, kadar je večji del zobne krone uničen in kot tak ni več zmožen prenašati mehansko obremenitev zaradi žvečenja. Moderna dentalna medicina ponuja več izvedb zobnih kronic: od klasične kovinsko keramične do popolnoma keramične, s katerim dosežemo popoln estetski videz roba zobne krone pod dlesnijo. S tem se izognemo temnemu robu, ki že na prvi pogled kaže, da je bil zob popravljen, in je pogosto viden pri kovinsko keramičnih izvedbah.

Za pojasnila lahko pošljete tudi povpraševanje.

 

Mostički

20141003_151446Kot že samo ime nakazuje, se mostički uporabljajo za premostitev ovire. V ustih so to mesta, na katerih manjka zob. Mostiček se zasidra na dva zoba, t.i. nosilca, na sredini pa je t.i. vmesni člen, ki nadomešča manjkajoči zob. Povezava med vmesnim členom in nosilcema ni vedno enaka, vendar je omenjena povezava najbolj optimalna z vidika stabilnosti mostička.

Mostički in krone so lahko klasični kovinsko-keramični, cirkonijevo-keramični ali titanijevo-keramični – odvisno od primera in želja pacienta.

 

 

Proteze

IMG_5752Proteze so zobni nadomestki, ki se uporabljajo takrat, ko pacient izgubi veliko število zob v zobnem loku ali kjer je prišlo do velike vertikalne izgube kosti, zato izgubljenih zob ni mogoče estetsko ugodno nadomestiti z mostičkom.

Delna proteza se zasidra na ostale zobe v ustih. Popolna proteza v celoti nadomešča zobni lok in se zasidra na prazne alveolarne grebene.

 

 

 

 

Prevleke

Prevleke so tanke restavracije, ki se prilepijo na sprednjo površino zoba in so narejene popolnoma iz keramike. Izdelava keramičnih prevlek predstavlja najmanj invaziven poseg na zobu (zob se rahlo zbrusi), njen rezultat pa je maksimalni estetski učinek. Na žalost prevlek ni mogoče uporabiti v vseh primerih in na vseh zobeh. Obstajajo tehnični pogoji, ki jih mora izpolnjevati zob, da bi lahko nanesli prevleko na tak zob oziroma da se prevleka ne zlomi, odlepi ali spremeni barvo …

Gabi

Za pojasnila lahko pošljete tudi povpraševanje.

Posebne ponudbe

Poravnajte svoje zobe

Če vas muči videz zob ali imate težave zaradi nepravilnega ugriza ali poravnave zob, izkoristite to priložnosti in rezervirajte termin za brezplačen prvi pregled ... Več o tem →

Cenik

Cene so informativne in se lahko spremenijo. Poleg gotovinskega plačila vam omogočamo tudi ...

Več o tem

Pogosta vprašanja

Pomagali vam bomo k nasmehu, kakršnega ste si vedno želeli, in vas poučili o tem, kako izboljšati zdravje svojih zob.

Več o tem

Informacije

Delovni čas, posegi, načinih plačila, prenos brošure ...

Več o tem