Slovenska Ordinacija Thaler

Storitve

Preventiva in otroška stomatologija

Preventiva in otroška stomatologija

Prvi (mlečni) zobje pričnejo rasti že v prvih mesecih življenja. Otroci spremenijo način prehrane, kašice zamenja večja in čvrsta hrana, ki je energetsko polnejša in kot takšna zelo pomembna za otrokovo rast in razvoj.

Številni menijo, da mlečni zobje niso tako pomembni, saj jih nadomestijo stalni zobje. Takšno mišljenje pa je popolnoma napačno. Vsak mlečni zob ima svoj čas in vlogo v otrokovih ustih.

 

Prehitro izgubljen mlečni zob lahko povzroči trajne napake v ugrizu stalnih zob. Mlečni zobje so nekakšni čuvaji mesta za stalne zobe. Najpogostejši primer prehitre izgube zob so mlečni kočniki. Ker so grizne površine teh zob širše in neravne, se na njih lažje zadržuje hrana.

Starši morajo posebno pozornost nameniti pranju zob svojih otrok ter otroke motivirati, da sami sprejmejo higieno zob kot pozitivno navado.

Zadnji zobje so sicer težje dostopni za čiščenje, zato jim med pranjem zob pogosto zmanjka potrpljenja za zadnje zobe. Vse to pa je vzrok za nastanek kariesa. Zaradi tega je zelo pomembno dobro negovati mlečne zobe in jih ohraniti zdrave oziroma popravljati tiste, ki jih je že napadel karies. Zobje so namreč predpogoj za dobro prebavo, hkrati pa je izjemno pomembna njihova vloga v pravilni rasti in razvoju čeljusti.

kids

Posebne ponudbe

Poravnajte svoje zobe

Če vas muči videz zob ali imate težave zaradi nepravilnega ugriza ali poravnave zob, izkoristite to priložnosti in rezervirajte termin za brezplačen prvi pregled ... Več o tem →

Cenik

Cene so informativne in se lahko spremenijo. Poleg gotovinskega plačila vam omogočamo tudi ...

Več o tem

Pogosta vprašanja

Pomagali vam bomo k nasmehu, kakršnega ste si vedno želeli, in vas poučili o tem, kako izboljšati zdravje svojih zob.

Več o tem

Informacije

Delovni čas, posegi, načinih plačila, prenos brošure ...

Več o tem