Slovenska Ordinacija Thaler

Storitve

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija

Kaj je estetska stomatologija?

Rečemo lahko, da pojem estetske stomatologije obsega številne specialistične stomatološke storitve, ki jih uporabljamo za oblikovanje nasmeha.

Danes lahko vsakemu omogočimo lep nasmeh s pomočjo znanja in veščin s področja kompozitno restavracijske stomatologije, ortodontike, protetike, implantologije, paradontologije, raznih načinov beljenja zob z moderno tehnologijo ter izjemno kakovostnih materialov.

Kot smo poudarili na začetku, nasmeh vpliva na to, kako nas doživlja okolica in je lahko zelo pomemben v našem osebnem in profesionalnem življenju …

Nasmeh je kot odraz našega duševnega stanja in razpoloženja, je neizgovorjena pozitivna komunikacija med ljudmi, zato ima estetska dentalna medicina poseben poudarek v našem strokovnem delu.

Časi, ko je bila amalgamska zalivka standard, so že daleč. Vendar pa ko govorimo o estetski stomatologiji to ne zajema le vstavljanja bele zalivke. Treba je najti ustrezno barvo zalivke, ki bo ustrezala ostalim zobnim tkivom, da ne bo vidno, da je zob popravljen. Prav tako zalivka ne sme biti videti kot zglajena obloga. Oblika zalivke mora biti enaka kot naravni zob, da sta izpolnjeni tako estetika kot funkcija zoba.

Kompozitne restavracije kot najmanj invazivna tehnika so le ena od možnosti, ki jih ponuja moderna stomatologija. Prevleke, nekovinska keramika, keramika cad-cam idr. so druge možnosti, vendar jih ni mogoče uporabljati v vseh primerih. Zaradi tega poudarjamo pomen individualnega pristopa k pacientu.

 

Kronice

Del zoba, s katerim žvečimo in drobimo hrano, imenujemo zobna krona. Umetni nadomestek naravne krone se imenuje kronica. Za kronice se odločimo, kadar je večji del zobne krone uničen in kot tak ni več zmožen prenašati mehansko obremenitev zaradi žvečenja.

Moderna dentalna medicina ponuja več izvedb zobnih kronic: od klasične kovinsko keramične do popolnoma keramične, s katerim dosežemo popoln estetski videz roba zobne krone pod dlesnijo. S tem se izognemo temnemu robu, ki že na prvi pogled kaže, da je bil zob popravljen, in je pogosto viden pri kovinsko keramičnih izvedbah.

Za pojasnila lahko pošljete tudi povpraševanje.

 

Prevleke

Prevleke so tanke restavracije, ki se prilepijo na sprednjo površino zoba in so narejene popolnoma iz keramike. Izdelava keramičnih prevlek predstavlja najmanj invaziven poseg na zobu (zob se rahlo zbrusi), njen rezultat pa je maksimalni estetski učinek. Na žalost prevlek ni mogoče uporabiti v vseh primerih in na vseh zobeh. Obstajajo tehnični pogoji, ki jih mora izpolnjevati zob, da bi lahko nanesli prevleko na tak zob oziroma da se prevleka ne zlomi, odlepi ali spremeni barvo …

Gabi

Za pojasnila lahko pošljete tudi povpraševanje.

 

Beljenje

Če želite enostavno in hitro osvežiti svoj nasmeh, je beljenje zob dobra izbira.

Zelo enostavno lahko v manj kot 60 minutah posvetlite zobe in dosežete opazen rezultat, ki bo vašemu obrazu dal popolnoma nov videz.

Poseg je varen in učinkovit, rezultati pa so vidni še dolgo časa. Seveda velja, da če po posegu nadaljujete z običajnimi navadami pitja čaja in obarvanih pijač, ki so že prvič privedle do obarvanja zob, se bo barva zob zopet spremenila.

Po posegu se lahko zgodi, da bodo zobje komaj opazno bolj občutljivi, zato se po posegu izogibajte hladnih, toplih, sladkih in kislih pijač in jedi.

 

dsdDigital smile design

Z novim pristopom, ki je znan kot »digital smile design«, lahko pacient sodeluje pri oblikovanju lastnega nasmeha. S pomočjo fotografije, ki se uporabi kot podlaga za oblikovanje novega nasmeha, se shematsko prikaže končni videz zob, razmerja med belim in rdečim delom zoba/dlesni. Najprej se v laboratoriju oblikuje začasni model, ki si ga lahko pacient nadene in se odloči, ali mu je novi videz všeč in ali želi še kakšne spremembe. Tako lahko pacient sam sodeluje pri oblikovanju svojega nasmeha.

Posebne ponudbe

Cenik

Cene so informativne in se lahko spremenijo. Poleg gotovinskega plačila vam omogočamo tudi ...

Več o tem

Pogosta vprašanja

Pomagali vam bomo k nasmehu, kakršnega ste si vedno želeli, in vas poučili o tem, kako izboljšati zdravje svojih zob.

Več o tem

Informacije

Delovni čas, posegi, načinih plačila, prenos brošure ...

Več o tem