Slovenska Ordinacija Thaler

Prej in potem

Prej in potem

Na fotografijah so prikazani le nekateri od naših številnih posegov, ki so temeljili na individualnem pristopu k pacientu, obsežnem znanju s področja moderne stomatologije in katerih namen je bil doseči popolnoma naraven videz zob.

 

pp1

Primer 1. Poseg na centralnih sekalcih v zgornji čeljusti (enice)

Zoba v zgornji čeljusti sta sanirana s keramičnimi prevlekami na desni in levi dvojki, medtem ko je bila na levo enico nameščena polna keramična kronica (temna barva zob je bila posledica devitalizacije zoba, to je odstranitve živca, in spremembe barve kompozitnih zalivk).

 

 

 

pp2

Primer 2. Poseg na centralnih sekalcih v zgornji čeljusti (enice)

Leva enica je širša od desne zaradi nepravilno nameščene kompozitne zalivke. Zato je sredina zobnega niza pomaknjena v desno. Na desni enici je zalivka tudi na spoju z levo enico. Pred posegom smo opravili čiščenje, poliranje in beljenje zoba. Na desno enico je bila nameščena keramična prevleka, na levo pa polna keramična krona.

 

 

 

pp3

Primer 3. Sanacija zob v zgornji čeljusti

Zobje so obrabljeni, na levi dvojki in desni enici je zaradi devitalizacije spremenjena barva zoba. Sanirana je celotna zgornja čeljust. Distalna regija je zaradi izgube posameznih zob sanirana s kovinsko keramičnimi mostički. Desna trojka je 3/4 zapolnjena s keramično krono, desna dvojka, desna enica in leva trojka so sanirane s keramičnimi prevlekami, leva dvojka pa s polno keramično krono.

 

 

 

pp4

Primer 4. Poseg v zgornji čeljusti na centralnih in lateralnih sekalcih

Po zaključeni ortodontski terapiji je bil opravljen poseg na zgornjih štirih sekalcih (enice in dvojke). Na desni dvojki je bila opravljena obsežna rekonstrukcija. Na levi enici so spodnje 2/3 stanjšane, zato je bolj izražena rumena barva dentina. Robovi na levi enici in dvojki so rahlo obrabljeni zaradi prvotno slabega ugriza. Na desni dvojki je nameščena polna keramična krona, ostali zobje pa so bili minimalno zbrušeni in nanje nameščene keramične prevleke. S tem smo dosegli popolnoma harmoničen nasmeh.

 

 

 

pp5

Primer 5. Popolna sanacija zgornje in spodnje čeljusti

V zgornji čeljusti so opravljene potrebne ekstrakcije ter zdravljenje koreninskih kanalov ostalih zob v čeljusti. Korenine bolj uničenih zob so bili ojačeni z vsadki iz optičnih vlaken, kronski deli zob pa rekonstruirani s kompozitom, ojačenim z vlakni. Končna sanacija je kombinacija fiksnih in mobilnih protetičnih storitev oziroma mostički z delno protezo wironit. V spodnji čeljusti je bila po sanaciji zob nameščen krožni kovinsko-keramični mostiček. Pomanjkanje kosti spredaj je bilo rešeno z roza keramiko na mostičku, s čimer smo dosegli videz usklajenega razmerja med dolžino zoba in robom dlesni.

 

 

 

pp6

Primer 6. Konzervativni enostavni poseg

Obsežna amalgamska zalivka je bila zamenjana z direktno kompozitno rekonstrukcijo (kompozitna zalivka).

 

 

 

morgadr-2

Primer 7. Prikaz zapletenega posega na pacientu, pri katerem smo s kombinacijo več dentalnih specialističnih del, ortodontike, implantologije in implantoprotetike dosegli maksimalen estetski rezultat.

Pacientki smo najprej vstavili ortodontski aparat, da smo poravnali in regulirali zobne nize ter ustvarili dovolj prostora za namestitev vsadka na položaju zgornjega levega drugega ličnika. Zdravljenje smo zaključili z namestitvijo cirkonijeve keramične krone na vsadek in s popolno regulacijo zobnih nizov ter medčeljustnih razmerij.

 

 

 

pp9

Odtis

Primer 8. Prikaz ortodontskega primera z izrazito nesorazmernima zgornjo in spodnjo čeljustjo.

Zgornja čeljust je manjša od spodnje, zato so bili zobje v nepravilnem, t.i. križnem, ugrizu tako na levi kot na desni strani, kot kažejo spodnje slike. Pred ortodontskim zdravljenjem je lahko pacient grizel samo s kočniki, ker se ostali zobje v nizu pri ugrizu niso stikali.

Posebne ponudbe

Cenik

Cene so informativne in se lahko spremenijo. Poleg gotovinskega plačila vam omogočamo tudi ...

Več o tem

Pogosta vprašanja

Pomagali vam bomo k nasmehu, kakršnega ste si vedno želeli, in vas poučili o tem, kako izboljšati zdravje svojih zob.

Več o tem

Informacije

Delovni čas, posegi, načinih plačila, prenos brošure ...

Več o tem