Slovenska Ordinacija Thaler

Storitve

Kirurgija in implantologija

Kirurgija in implantologija

Kako se izogniti nepotrebnem brušenju zob?

Izgubljeni zob je mogoče nadomestiti z enim ali več vsadki glede na število manjkajočih zob. Vsadek je sestavljen od vijaka, ki se vgradi v kost in ima funkcijo zobne korenine, ter od nadgradnje, ki se namesti na vijak in ima skupaj s krono funkcijo zobne krone.

Vsadki so zelo kakovostna in dolgotrajna rešitev pri izgubi zob. Z vstavitvijo vsadka se izognemo izdelavi mostička, ki bi zahtevala brušenje najmanj dveh naravnih zob. Kost okoli vsadka se obnaša podobno kot pri naravnem zobu, zato pravimo, da vsadki držijo kost, kar pa ne velja za mostiček. Kjer ni zobne korenine, se kost namreč skrči in izgine, kar se zgodi tudi pri nadomeščanju zob z mostički.

Vsadki se običajno izdelajo iz titana, ki je biokompatibilen človekovemu organizmu, zato so alergične reakcije ali zavračanje vsadka po namestitvi izjemno redke oziroma jih skoraj ni.

MISimplantatiVsadki se lahko uporabljajo kot sidro za zobne proteze, s čimer se zagotovi visoka stabilnost proteze, udobno nošenje in naravni videz zob.

V primerih, kjer v čeljusti zaradi dolgotrajne praznine zaradi manjkajočega zoba manjka kosti, se ta nadoknadi z umetno ali avtologno kostjo, odvisno od količine kosti, ki jo je treba nadomestiti. Glede na obseg posega se vgradnja vsadka opravi v dveh fazah: najprej se sanira izguba kosti, po nekaj mesecih pa se vgradi vsadek.

Pred vsakim operativnim posegom je obvezna natančna analiza primera. Potrebni so klinični pregled, analiza RTG-slike in CT-slike ter načrtovanje najboljše rešitve.

Vsadki imajo širok nabor indikacij in jih je mogoče uporabiti pri večini odraslih zdravih oseb.

 

MIScertifikat

Posebne ponudbe

Cenik

Cene so informativne in se lahko spremenijo. Poleg gotovinskega plačila vam omogočamo tudi ...

Več o tem

Pogosta vprašanja

Pomagali vam bomo k nasmehu, kakršnega ste si vedno želeli, in vas poučili o tem, kako izboljšati zdravje svojih zob.

Več o tem

Informacije

Delovni čas, posegi, načinih plačila, prenos brošure ...

Več o tem