Slovenska Ordinacija Thaler

Storitve

Ortodontika

Ortodontika

Stomatološke specialistične storitve preučujejo rast in razvoj zob, čeljusti in celotnega viscerokranija ter morebitne napake v razvoju, razloge za te napake ter njihovo preventivo in zdravljenje.

Starši pogosto sprašujejo, kdaj je treba otroka prvič pripeljati na pregled k zobozdravniku. Pogosto že sami ugotovijo, da je v rasti zob nekaj narobe, zato se po nasvet obrnejo na svojega zobozdravnika. Ortodontski pregled je najbolje opraviti v 7. letu, optimalen čas za začetek zdravljenja pa je med 8. in 14. letom starosti, ko sta rast in razvoj najbolj intenzivna. Seveda je vsak otrok drugačen, zato bodo nekateri že na začetku dobro sprejeli zdravljenje, drugi pa bodo potrebovali nekaj časa, da se navadijo in odrastejo, nato pa sodelujejo in pomagajo pri učinkovitem zdravljenju.

Tudi stanje zob seveda močno vpliva na odločitev zobozdravnika o začetku zdravljenja.

Stanje zob in pripravljenosti otroka na zdravljenje ter nošenje aparata sta predpogoja za uspešnost zdravljenja.

Ko se ozremo okoli, vidimo številne odrasle z ortodontskimi aparati, kar pomeni, da za tovrstno zdravljenje ni starostne omejitve.

Lepi ravni zobje številnim predstavljajo estetski vzor in so najpogosteje razlog, da se za zobni aparat odločajo tudi odrasli. Poleg omenjenega razloga so možni tudi drugi, na primer okvarjena funkcija zob, oteženo čiščenje, motnje v govoru ipd.

Zelo pogosto se ortodontika uporablja za predhodno zdravljenje pred protetično sanacijo ali kirurškim posegom ter je pogosto edina možnost pri paradontozi zobnega loka, najpogosteje v primeru izrazitih izrastkov, ko je zobe možno vrniti v prvotni položaj in jih tam utrditi samo z ortodontskim zdravljenjem.

Danes se je veliko lažje odločiti za zobni aparat, saj so nosilci, ki so bili nekoč izključno kovinski in zaradi tega pacientom zelo neprijetni, danes skoraj neopazni in izjemno funkcionalni, zaradi česar se lahko kontrole pri zobozdravniku podaljšajo s štirih tednov tudi na 12 tednov.

Posebne ponudbe

Cenik

Cene so informativne in se lahko spremenijo. Poleg gotovinskega plačila vam omogočamo tudi ...

Več o tem

Pogosta vprašanja

Pomagali vam bomo k nasmehu, kakršnega ste si vedno želeli, in vas poučili o tem, kako izboljšati zdravje svojih zob.

Več o tem

Informacije

Delovni čas, posegi, načinih plačila, prenos brošure ...

Več o tem